Kansen op Werk – informatiebijeenkomst Rijnmond

OSCAR Nederland participeert in Kansen op Werk. Wij hebben ons ingezet voor dit project, omdat veel patiënten met sikkelcelziekte of thalassemie moeite hebben met het vinden van een passende baan door hun beperking. Het is voor de meesten lichamelijk te zwaar om full-time te werken. Juist voor die patiënten, die gemotiveerd zijn en graag aan het werk willen is hier een kans. Er wordt gezocht naar een baan waar rekening wordt gehouden met je beperking. “Kansen op Werk’ bekijkt graag samen met jou naar jouw mogelijkheden.

Het project ‘Kansen op werk’ bestaat sinds 2013 en heeft inmiddels velen met succes geholpen aan een betaalde baan. Op de website is te zien dat het vooral gericht is op jongeren en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die weer aan het werk willen. Let daar niet zo zeer op, want ook sikkelcel/thalassemie patiënten, die nog nooit betaald werk hebben verricht of nog nooit hebben gewerkt, zijn welkom! De deelnemers gaan een jaar op een werkervaringsplaats werken en volgen tegelijkertijd een training. De werkervaringsplaats in combinatie met de training vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. De werkbegeleiders steunen je in het zoeken van een betaalde baan.

Heb jij sikkelcelziekte of thalassemie en droom je ervan om (weer) betaald werk te krijgen, kijk dan of Kansen op werk bij je past.
Voor de regio Rijnmond/Rotterdam worden belangstellenden opgeroepen om naar de informatiebijeenkomst ‘Kansen op Werk’ te komen op 22 februari 2017 van 14 tot 15.30 uur. Deze bijeenkomst laat je kennis maken met ‘Kansen op Werk’.

Waar?
Afdeling Basisberaad, Zorgbelang Zuid-Holland
Batavierenstraat 15
3014 JH Rotterdam

Heb je wel interesse, maar woon je niet in de bovengenoemde regio? In de regio Utrecht en in de Achterhoek worden ook geregeld bijeenkomsten georganiseerd.

Voor meer informatie, neem contact op met:

Projectleider Kansen op Werk
Marja de Kinderen

T: 020 6948050
E: marjadekinderen@xs4all.nl
W: www.kansenopwerk.nl
Tip: Bekijk de video’s met ervaringsverhalen op de website van Kansen op Werk