Lichtjesactie voor Sikkelcelziekte

Lichtjesactie 2016

Stichting Vrienden van het Sophia doen er alles aan om het verblijf van patiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Verder zet de Stichting zich in voor financiering van wetenschappelijk onderzoek, om oorzaken van ziekten te ontdekken en behandelmethoden te verbeteren. Dat doen ze d.m.v. verschillende acties. De lichtjesactie is daar één van. Deze wordt ieder jaar gehouden.

Vandaag zijn ze begonnen met het plaatsen van een grote kerstboom bij het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Op 7 december 2016 wordt het eerste lichtje gehangen in de kerstboom.  Voor 5 euro per lichtje kunnen mensen de actie steunen.

Dit jaar is de opbrengst van de lichtjesactie voor sikkelcelziekte.
Met de opbrengst kan er meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar een betere behandeling en dus een betere kwaliteit van leven voor sikkelcelpatiënten, maar ook onderzoek naar genezing als stamceltransplantatie en gentherapie.

Op de website https://www.lichtjessophia.nl/ zie je dat er verschillende acties zijn gestart voor sikkelcelziekte. Er zijn al veel donaties gedaan en we hopen dat het doel van 260.000 euro wordt bereikt!

OSCAR Nederland is zeer onder de indruk van de geweldige acties voor sikkelcelziekte.

Ver-licht het leven van een kind met sikkelcelziekte met een lichtje voor Sophia
Dit is een van de acties. Deze komt van Dr. M. Cnossen van het team Kinderhematologie en Hematologie Erasmus MC.  https://www.lichtjessophia.nl/actie/marjon-cnossen

Kijk naar het promo filmpje van haar actie waarin Jörgen Raymann spreekt.

Lichtjes Run
In het kader van de lichtjesactie van Sophia, heeft Rotterdam Running Crew besloten om aan te sluiten met een lichtjes run op woensdag 21 december. Hardlopers worden opgeroepen om mee te doen aan deze speciale run. De start zal zijn om 20.00 uur vanaf het Stadhuisplein en er zijn drie afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. Voor meer informatie :  Lichtjes Run Sophia

Je hoeft natuurlijk niet helemaal naar Rotterdam om een lichtje in de boom te hangen. Het kan ook symbolisch. Dat kan gewoon online: Ik wil een lichtje kopen voor Sophia

OSCAR Nederland bedankt alle donateurs die deze geweldige actie(s) steunen en daarmee bijdragen aan een betere toekomst voor sikkelcelpatiënten in Nederland.