Documentaire ‘Mijn bloed beïnvloedt’

In een van onze vorige edities van OSCAR Nieuws schreef Ronald Cullimore (de initiatiefnemer) dat hij bezig was met een documentaire over sikkelcelziekte. Deze is onlangs (na 2 jaar) helemaal afgerond. Fantastisch werk! Goed gedaan Ronald! Maar zeker ook grote dank naar de producers Maxime Miedema en Eden Goedhuys.

De documentaire ‘Mijn bloed beïnvloedt’ vertelt vier verhalen van mensen die elk hun eigen strijd voeren
tegen sikkelcelziekte. Ronald, Moreno, Whitney, Kiswana en Ingrid delen hun verhaal. De ziekte heeft veel invloed op hun leven. Enkele thema’s in de documentaire zijn ouderschap, de dood, eventuele genezing en problematiek rondom bloed doneren. Artsen komen ook aan het woord.

Op 28 november 2022 vond de première plaats van deze documentaire in LantarenVenster (Rotterdam) . OSCAR Nederland was ook speciaal uitgenodigd om deze bij te wonen. Dit als dank voor de steun die wij hebben geboden. De zaal was helemaal vol. Vooraf werd een quiz gedaan en daarna werd de documentaire vertoond. Er was veel belangstelling. Het is een prachtige documentaire, erg indrukwekkend. De muziek vonden we ook geweldig. Het is een zelfgeschreven rap over sikkelcelziekte door Moreno, een sikkelcelpatiënt die ook in de documentaire zijn verhaal doet. De filmspecial was toegankelijk voor iedereen. De opbrengst van de kaartjes zal worden gebruikt voor meer awareness/bewustzijn voor sikkelcelziekte. De makers van de documentaire willen namelijk nog veel meer gaan doen voor sikkelcelziekte.

Wanneer de documentaire online komt is nog niet bekend. We houden jullie op de hoogte.