Hoera, OSCAR Nederland 35 jaar!

Het 35-jarig bestaan van OSCAR Nederland hebben wij groots gevierd met een 2-daags verblijf in Wunderland Kalkar en wel op 24 en 25 september 2022. Er waren zo’n 150 deelnemers!

We begonnen de eerste dag met een symposium, maar niet voordat we de grote overheerlijke jubileumtaart aangesneden hadden. Tijdens het symposium waren er o.a. presentaties van hematoloog Dr. Erfan Nur en van verpleegkundig specialist Charlotte van Tuijn. Klinisch geneticus Kees Harteveld was ook aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden. Om technische redenen kon de videopresentatie van kinderarts-hematoloog Harriët Heijboer niet doorgaan, maar deze is nu wel te zien via onze website. Ook de video van Dr. Nur kun je terugkijken via onze website. Scroll naar beneden voor de presentaties.

Er werden ook in groepjes ervaringen uitgewisseld over onderwerpen als ‘ervaringen met school en werk’, ‘vrije tijd en leefstijl’, ‘psychosociale gevolgen en sociale steun’, ‘ervaringen met stamceltransplantatie’ en ‘dragerschap’. Hierna mochten wij gezamenlijk genieten van een ‘all you can eat’ diner in het restaurant dat speciaal voor OSCAR Nederland gereserveerd was.

Na het diner kon eenieder zich op eigen gelegenheid vermaken in het hotel.
De volgende ochtend gingen we na een uitgebreid ontbijt het park in

Lees meer over ons jubileum in ons volgende OSCAR Nieuwsblad (najaar 2022) en kijk op Facebook OSCAR Nederland voor foto’s. Deze zijn uiteraard met toestemming geplaatst.

Hieronder kun je de videopresentaties zien van Dr Heijboer en Dr. Nur. Deze zijn speciaal gemaakt voor ons jubileum. Zodra je de video gestart hebt, zie je rechtsonder de video een optie om de video groter te maken.

Over dragerschap, ziekte, complicaties en behandeling van sikkelcelziekte en thalassemie
Over stamceltransplantatie bij volwassen patiënten met sikkelcelziekte en thalassemie.