Internationale Thalassemie Dag 2016

Zondag 8 mei is het International Thalassaemia Day.

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht geschonken aan thalassemie. We staan stil bij het leven van de thalassemiepatiënten en we denken ook terug aan alle warriors die de strijd hebben verloren. In veel landen als het Midden-Oosten, Azië en Afrika leven de patiënten vaak onder bizarre omstandigheden, waardoor zij niet een goede behandeling kunnen krijgen en eerder komen te overlijden. Onze gedachten gaat daarom ook zeker naar deze patiënten.

A W A R E N E S S , omdat het nodig blijft, geef het door!

Het thema van dit jaar is:
“De toegang tot veilige en effectieve geneesmiddelen in Thalassemie”
TIF (Thalassaemia International Federation) wil gelijke toegang tot hoogwaardige gezondheid voor alle patiënten. Iedereen heeft recht op een juiste behandeling en medicijnen. Deze moeten door de overheid vergoed worden.

Deze clip is speciaal gemaakt voor deze speciale dag. De oorspronkelijke video is in het Grieks, maar deze is vertaald naar het Engels.

Waarom 8 mei?
De dag 8 mei is uitgekozen, omdat op die dag de zoon van Panos Englezos is overleden aan de gevolgen van thalassemie. Panos Englezos komt van oorsprong uit Cyprus en is de voorzitter van TIF (Thalassaemia International Federation)