Kindercongres: It’s a Kind of Magic

UITNODIGING

Online WAKZ Openingscongres ‘It’s a Kind of Magic’
Een uniek online event voor jong en oud!
Vrijdag 18 juni,
14.00-15:00 uur


OSCAR Nederland is uitgenodigd en gevraagd dit te delen met alle jonge patiënten met sikkelcelziekte of thalassemie en hun ouders.

In Leiden worden veel kinderen met sikkelcelziekte en thalassemie behandeld. Dit is ook het enige ziekenhuis in Nederland waar ze stamceltransplanstaties doen bij kinderen met sikkelcelziekte of thalassemie.

Het kindercongres ‘Its a Kind of Magic
In de It’s a Kind of Magic Studio, live vanuit museum Corpus, ontvangt presentatrice Malou Petter, bekend van o.a. het Jeugdjournaal, verschillende gasten waaronder illusionist Victor Mids. Hij legt uit wat illusie/verbeelding/magie voor een positief effect heeft op angst- en stressreductie bij en empowerment van zieke kinderen. Natuurlijk verlaat Victor Mids de studio niet voordat hij, samen met de kijkers thuis, een magisch optreden verzorgt.

Kijk je ook mee op 18 juni?

Schrijf je hier in Hier vind je ook het volledige programma.

Van het WAKZ:
Wij zijn het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ), hét kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), waar het Kind Koning is. Wij leveren hoogwaardige zorg. Van het binnenste van de botten, tot het kloppen van het hart. Zelfs al voordat het kind geboren is. Heel persoonlijk, heel dichtbij. We houden hierbij rekening met het emotioneel welbevinden van zowel kind als familie. Omgeving speelt hierin een grote rol. In een kindvriendelijke omgeving, met een minder klinische indruk, zijn kinderen sneller afgeleid. Hierdoor worden handelingen die als eng of pijnlijk worden ervaren, anders beleefd. Wanneer kinderen en ouders minder stress ervaren, nemen zij meer informatie op van ons team en kan de behandeling en/of controle effectiever uitgevoerd worden. Dit komt het welzijn van de kinderen ten goede.

Het WAKZ is de afgelopen jaren grondig verbouwd om een zo kindvriendelijk mogelijke omgeving te creëren. De afdelingen Bos, Duin, Stad, Strand, Neonatologie en het Geboortehuis Leiden vormen nu samen één van de meest moderne en kindvriendelijke kinderziekenhuizen van Nederland.

Op 18 juni vindt de officiële opening plaats en omdat het Kind bij ons Koning is, organiseert het WAKZ het Openingscongres ‘It’s a Kind of Magic’, een dynamisch online programma (van 14:00 tot 15:00) voor jong en oud vol verrassingen én waar kinderen de hoofdrol spelen!

Schrijf je hier in!

Voor vragen over deze uitnodiging kunt u contact opnemen met infowakz@lumc.nl.