Laat de politiek horen wat voor jou écht belangrijk is!

Doe mee aan #2MiljoenStemmen:
laat de politiek horen wat écht belangrijk is

Op 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Laat de politieke partijen juist nu weten wat voor mensen met sikkelcelziekte en thalassemie belangrijk is. Wat moeten politici in Den Haag en het nieuwe kabinet écht aanpakken? Laat je stem nu al horen: doe mee met de online-actie #2MiljoenStemmen.

Waarom de actie #2MiljoenStemmen?
In Nederland leven ruim 2 miljoen van mensen met beperking of chronische aandoening. Dat zijn heel veel mensen. En toch nemen politici nog steeds te vaak besluiten waarbij ze onvoldoende of helemaal geen rekening houden met de gevolgen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Echt meedoen lukt pas, als je wordt gehoord en betrokken wordt bij het maken van beleid dat jou aangaat. Dat doet de politiek nog steeds te weinig.

Spreek je uit!
Met de actie #2MiljoenStemmen kun je de politieke partijen en kandidaat-Kamerleden direct aanspreken. Wat moeten politieke partijen en een nieuw kabinet echt aanpakken? Wat moet er beter of anders? Spreek je uit!

Zo kun je meedoen
Spreek via sociale media een politieke partij of een politicus direct aan. Stel hem of haar je vraag. Leg je probleem voor. Deel jouw ervaring. Je kunt een politicus op sociale media direct aanspreken via @zijn/haar sociale media-naam en een politieke partij via #naampolitiekepartij. Gebruik steeds de hashtag #2MiljoenStemmen.

Laat op Twitter, Facebook, LinkedIn en Instagram weten waar jij dagelijks tegenaan loopt en waar echt verandering in moet komen Laat weten wat jij in jouw dagelijks leven nodig hebt om goed mee te kunnen doen aan de samenleving. Maak duidelijk wat, waar en wanneer het in jouw leven nog misgaat en wat de politiek daaraan kan of moet veranderen. Laat ook weten wat het voor jou persoonlijk betekent dat je niet volwaardig mee kunt doen.

Zit je niet op social media? Ook dan kun je je verhaal delen, bijvoorbeeld via de website #2MiljoenStemmen. Stuur een mail naar contact@2miljoenstemmen.nl en er wordt contact met je opgenomen. Meer tips over meedoen, vind je op de website #2MiljoenStemmen.nl

#2MiljoenStemmen is een actie voor en door mensen met een beperking en wordt ondersteund door onder meer Ieder(in).

OSCAR Nederland is lid van Ieder(in)