Onderzoek chronisch zieke kinderen 8-10 jaar

Dit onderzoek is goedgekeurd door een medisch ethische commissie en wordt gesteund door de Stichting Kind & Ziekenhuis

Er zijn in Nederland veel kinderen met een chronische aandoening. Het is goed nieuws dat kinderen steeds beter kunnen leven met hun chronische aandoening, maar het maakt sommige dingen moeilijker zoals meedoen op school en met vrienden, of later worden waar je van droomt. Om kinderen hierbij te kunnen helpen, onderzoeken we vanuit de Universiteit van Groningen en Hogeschool Viaa in Zwolle wat écht belangrijk is, voor nu en voor later, volgens kinderen met een chronische aandoening zelf. Waar kom jij je bed voor uit? Wat maakt het de moeite waard om te leren leven met je chronische aandoening? Wat zijn je dromen?

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar kinderen uit groep 4 of 5 van 8, 9 of 10 jaar oud die hierover willen vertellen en die astma, reuma, diabetes, cystische fibrose of een aangeboren afwijkingen (aan je hart, je spieren of bijvoorbeeld sikkelcelziekte of thalassemie) hebben. Vind je erover vertellen niet fijn, maar wil je wel helpen? Dan kun je de vragenlijst in vullen.

Voor meer informatie kun je terecht op https://www.viaa.nl/zingeving-van-kinderen-met-een-chronische-aandoening/ , daar vind je ook een filmpje met meer uitleg

Over dit onderzoek is ook overleg geweest met OSCAR Nederland. Wij vinden belangrijk dat ook kinderen met sikkelcelziekte en thalassemie gehoord worden.

Wil je je aanmelden doe dat dan via OSCAR Nederland, schrijf naar info@oscarnederland.nl , dan kunnen wij je in contact brengen met de onderzoekers.