Bibliotheek

Filmpjes voor kinderen

Een animatie over sikkelcelziekte in het Engels
Keemaya and the beach, a childrens story about living with sickle cell disease

Een leuke animatie over thalassemie in het Engels, gemaakt door TIF, Thalassaemia International Federation

Emanuel, een patiënt met sikkelcelziekte, zingt samen met zijn zus het prachtige lied van Marco Borsato. Geweldig, luister maar eens!

Het beenmerg, onze bloedfabriek.
Wat gebeurt er in het beenmerg? Hoe worden de verschillende bloedcellen aangemaakt en wat is hun functie? Ook het vervangen van de bloedfabriek komt aan de orde, met andere woorden een stamcel of een beenmergtransplantatie. Een leuk, maar vooral leerzaam filmpje!


Mookie is een kort Nederlandstalig filmpje over een dapper jongetje dat lijdt aan sikkelcelziekte. Het jongetje heet Mookie en gedraagt zich niet als een ziek jongetje. Hij leeft vol spanning en avontuur en is nergens bang voor, zegt hij.De volledige film ‘Mookie’ op DVD,is te bestellen via onze website www.oscarnederland.nl

Voor meer informatie over de film zelf:
http://www.mookiedefilm.nl/

Kinderboeken

Dubbel feest / Dòbel fiesta (2014)   

chantal cooper boek dubbelfeest

Jaleesa heeft sikkelcelziekte maar vindt het leven één groot feest !
Jaleesa tin enfermedat di sikkelcel, pero e ta haña ku bida ta un fiesta grandi

Het boek is enerzijds in het Nederlands en als je hem omdraait is het in het Papiaments

Dubbel feest is een leuk verhaal over een 9 jarig meisje met sikkelcelziekte.  De lezertjes zullen zich met Jaleesa kunnen identificeren en spelenderwijs de ziekte beter gaan begrijpen en gemotiveerd raken om ondanks alle obstakels door te zetten. Het boek dient tevens als handvat voor ouders om sikkelcelziekte bespreekbaar te maken met de sociale omgeving van het kind, hetgeen moet leiden tot verbreding van de kennis en begrip.

De schrijver is Chantal Cooper. Zij is medeoprichter van OSCAR Nederlandse Antillen.

Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte. Zij heeft mede dankzij haar opvoeding en de juiste begeleiding van haar kinderarts, obstakels kunnen overwinnen en is afgestudeerd in de Engelse taal- en letterkunde.  Klik HIER voor meer informatie over Chantal Cooper

Tweetalige uitgave (Nederkands/Papiaments.),
full colour, Gebonden

Auteur: Chantal Cooper
ISBN: 9789088505539
e-ISBN: 9789088505645
72 pagina’s
Gebonden
1ste druk

Dit is de directe link naar het boek: Dubbel Feest

Maisa en de maan (2015)

Maisa-en-de-maan-VK-800

Maisa en de maan lijken op elkaar. Ze zijn allebei ziek. Maar misschien heeft Maisa superkrachten. Kan ze de maan daarmee beter maken?

Een fantasievol (voor)leesboek met aansprekende tekeningen voor kinderen van zes tot en met tien jaar.

Maisa en de Maan’ is geschreven en geillustreerd door Glynis Terborg. In dit prentenboek wordt op een speelse manier uitleg gegeven over sikkelcelziekte en de impact hiervan op een kinderleven
Artikelnummer: ISBN 978-90-78790-00-6

Wil je het boek bestellen, of wil je meer informatie over het boek en over de schrijver?
Maisa en de maan

Websites voor Kinderen

De cyberpoli is een online en interactieve ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren met een chronische ziekte, waaronder ook sikkelcelziekte en thalassemie.

www.cyberpoli.nl

Op deze site kunnen kinderen en jongeren met een chronisch ziekte anoniem een vraag stellen over hun ziekte, ervaringen uitwisselen met andere kinderen of gewoon gezellig chatten met andere kinderen.

www.opeigenbenen.nu 
Informatie voor jongeren met een chronische aandoening die een transitie (overgang) doormaken naar volwassenheid op verschillende thema’s: Ik, Zorg, Relaties, Studie, Werk, Wonen, Vervoer, Vrije tijd, Sport en Ouders.