Uitreiking Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Beurs 2021

Dit jaar wordt op Wereld Sikkelcel Dag, 19 juni, voor het eerst de Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Beurs uitgereikt! Deze beurs zal jaarlijks op deze bijzondere dag worden uitgereikt aan een veelbelovende, ondernemende jonge onderzoeker die zijn/haar kennis over sikkelcelziekte wil verdiepen.

De beurs is vernoemd naar Soroya Beacher, wegens haar bijzondere verdiensten voor patiënten met sikkelcelziekte en thalassemie. Soroya was een unieke persoonlijkheid en voorvechtster van betere zorg voor deze groep. In het kader van haar strijd, richtte zij al in 1987 de patiëntenorganisatie OSCAR Nederland op (www.oscarnederland.nl). Als pionier onderkende zij vroeg het belang van een grotere bekendheid van beide ziekten, een betere en multidisciplinaire behandeling en dat wetenschappelijk onderzoek cruciaal is om het leven van patiënten te verlichten.

Soroya Beacher,
11-03-1961 – 11 juni 2018

Op zaterdag 19 juni, Wereld Sikkelceldag’ wordt de winnaar bekend gemaakt van de Soroya Beacher Jonge Onderzoeker Beurs! Het Sikkelcelfonds zal een prijs uitreiken en OSCAR Nederland wil op deze bijzondere dag zelf ook een bijdrage doen door een bronzen beeldje uit te reiken aan de geselecteerde onderzoeker. De familie van Soroya zal er ook bij zijn.


Live via Instagram en Facebook van het Sikkelcelfonds
De uitreiking is live te volgen via de social media kanalen van het Sikkelcelfonds: Facebook en Instagram van 15:00 tot 17.00 uur.