Voor altijd in onze gedachten…

‘misschien verwacht
te vroeg gekomen
mijn dromen meegenomen

Ik heb de laatste bladzijde omgeslagen’

– Suzan –

Met pijn in ons hart moeten wij mededelen dat op woensdag 1 februari 2023 onze lieve collega Suzan Janzen is overleden. 

Suzan had het afgelopen jaar ernstige gezondheidsproblemen, waartegen zij moedig en vol levenslust de zware strijd aanging. Vorige week kregen wij te horen dat haar gezondheid heel snel achteruit ging en op woensdag kwam het verdrietige nieuws dat wij voortaan zonder onze enorm gewaardeerde collega moeten doorgaan.

Zij was één van de eerste vrijwilligers van OSCAR Nederland. Samen met onze oprichtster Soroya Beacher, heeft Suzan zich ingezet voor bewustwording en een betere behandeling voor sikkelcelziekte en thalassemie. Samen probeerden ze het taboe rondom deze ziekten te doorbreken. Suzan wilde dat er meer kennis van de twee ziekten kwam bij huisartsen. Ook de preventie vond ze erg belangrijk. Zij maakte zich hard voor de dragers van de ziekten, van wie de gezondheidsklachten meestal ongezien blijven. Ze maakte verschillende informatieboekjes en een speciale folder voor huisartsen, waarin de erfelijkheid van de ziekten makkelijk en duidelijk wordt uitgelegd. Daarnaast werkte zij mee aan het maken van de informatiewaaier voor patiënten met sikkelcelziekte en thalassemie.

Suzan deed al ons redactiewerk. Ieder half jaar zorgde zij ervoor dat ons nieuwsblad ‘OSCAR Nieuws’ uitgegeven kon worden. Zij schreef, redigeerde en corrigeerde teksten voor onze website. Teksten in ingewikkelde vaktaal maakte zij begrijpelijk voor patiënten. Ze hielp ook vaak mee met het organiseren van symposia en andere activiteiten en maakte daarvan altijd een verslag met foto’s.

Ook al was zij al zo ziek, toch is zij zich blijven inzetten voor OSCAR Nederland. Zelfs het laatste OSCAR Nieuwsblad was door Suzan in elkaar gezet.

Wij zullen Suzan en haar geweldige werk en inzet enorm missen!

Wij wensen de nabestaanden, in het bijzonder haar familie, heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Elmas Citak
Voorzitter OSCAR Nederland