Vragenlijst Ieder(in) Studeren met een beperking

Een oproep van Ieder(in), de koepelorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

OSCAR Nederland is lid van Ieder(in) en vraagt vriendelijk om iedereen met sikkelcelziekte /thalassemie die beperkingen ervaart tijdens hun studie op MBO of hoger onderwijs, mee te doen aan de vragenlijst. Het is anoniem. Wij weten dat er best veel van onze patiënten tijdens hun studie beperkingen ervaren. In het onderwijs is er vaak te weinig of helemaal geen kennis over sikkelcelziekte/ thalassemie en begrijpen dan ook minder vaak goed je beperkingen en ondersteuning die je nodig hebt. Misschien krijg je al wat ondersteuning of extra hulp, maar net niet voldoende en kan het beter. Ook vervoer en woning komen aan bod. Aan het einde is er nog ruimte om andere beperkingen te noemen die je in de maatschappij ervaart.  Het is daarom belangrijk om nu je stem te laten horen. Neem even een paar minuten de tijd en  doe dus mee met de vragenlijst. Ze vragen niet naar je naam, alleen een e-mail adres waar je evt. informatie op kunt ontvangen. Laat je stem dus horen!

Volg je een opleiding in het mbo of hoger onderwijs (ho) en heb je een beperking of chronische aandoening? Dan horen we graag van jou waar je tegenaan loopt. Wordt er genoeg rekening gehouden met jouw beperking? Krijg jij de ondersteuning die past? Was het bijvoorbeeld makkelijk om een woning te vinden? Of ben je weleens ongelijk behandeld? Laat het ons weten en vul de vragenlijst in.  

De vragenlijst neemt ongeveer 8 minuten van je tijd in beslag en jouw gegevens worden anoniem verwerkt.
Je kunt de vragenlijst invullen via deze link.

Wat doen we met de uitkomsten?
Wij gebruiken je antwoorden om in kaart te brengen wat er speelt onder studenten met een beperking. Ieder(in) zorgt ervoor dat deze onderwerpen op de juiste plekken besproken worden, zodat de stem van studenten beter gehoord wordt. Bijvoorbeeld bij diverse ministeries, de ministers en in de Tweede Kamer.

Ken je studenten met een beperking of chronische aandoening?
Stuur deze vragenlijst dan vooral door! Hoe meer input we hebben, hoe beter we de stem van studenten met een beperking kunnen laten horen!